Alın germe ve kaş kaldırma estetiği nasıl yapılır?
Yüz ifadesinin daha güzel bir hale getirilmesi için, alın ve kaşlar çok önemlidir. Bu yapılar tek başına kişinin mutlu, şüpheli, meraklı, kızgın ya da endişeli olmasını sağlayabilir. Bu sessiz iletişim olarak tanımlanmaktadır. Yüzdeki diğer bölümler bu etkiyi sağlayamaz. Kişinin yaşlanması ile kaşların düşmesi ve alında derin kırışıklıklar belirmesiyle kişinin yorgun ya da kızgın görünüme bürünmesi söz konusu olabilir. Bu sorunlardan alın germe ve kaş kaldırma estetiğiyle kurtulmak ve yüzün daha genç görünmesini sağlamak mümkündür.
Alın germe estetiği hangi sorunları düzeltebilir?
Alın germe estetiğiyle kaşın pozisyonu, göz kapağında olan torbalar, alında oluşan yatay kırışıklıklar ve çatık görünümde olan kaş çizgileri düzeltilebilir.
Kaşın pozisyonu: Kaşınızın ideal pozisyonunda olup olmadığını anlayabilmek için, parmağınızı kaşınızın üstüne koyun. Buradan içeriye kemiğe doğru bastırın. Şimdi gözün üzerindeki kemik çıkıntısını hissetmelisiniz. Kaşınız ideal yerdeyse, göz çukuru kemiksi çıkıntının üzerinde olacaktır. Aşağıya inerse, göz çukuru kemik çıkıntısının alt ya da üstünde olur. Aynanın karşısında baş ve işaret parmağını alnınıza koyup, alın cildini üst tarafa doğru itin. Bu sayede alın germe estetiğinin ne kadar etkili olacağı fark edilebilir. Alın germe sayesinde kaşlarınız bu kemik çıkıntısının hizasına gelir ya da buradan daha yukarıya çıkar. Kaş pozisyonu düşük olduğunda, bu yaşın ilerlemesi ya da kalıtsal etkilerden olabilir. Yaşın ilerlemesiyle cilt ve yumuşak dokularda elastikiyet kaybolur. Böylece yer çekimine karşı olumsuzluk oluşur. Kaşlar savunmasız kalır ve pozisyonunu kaybeder. Bazı kişilerde kalıtsal etkenlerde etkili olur. Bunun görülmesiyle kişiler otuzlu yaşlarından itibaren alın germe estetiğine başvurabilir.
Göz kapağı torbaları ve aldatıcı üst göz kapağında fazlalık: Göz kapağında meydana gelen torbalar göz kenarına yakın olan, kaş ve göz kapağı cildinin katlanması nedeniyle oluşur. Aynada göz kapağı torbalarının görülmesi halinde, parmağınızla alnınızı kaldırdığınızda iyileşme etkilerini görebilirsiniz. Kaşları kaldırmak için, parmaklarla alnı kaldırarak üst göz kapağında olan cilt fazlalığındaki iyileşme görülebilir. Üst göz kapağındaki cilt fazlalığı aldatıcı bir iyileşme yapabilir. Çünkü ciltte fazlalık vardır. Kaşların düşmesi nedeniyle cilt fazlaymış gibi görünüm verir. Estetik cerrah yaptığı incelemeyle kişiye alın germe ya da göz kapağı ameliyatını ya da her ikisi operasyonu uygulayabilir.
Yatay alın çizgileri: Aynada bakıldığında kaşların kaldırılmasıyla birlikte alında oluşan kırışıklıklar, mimikler sonucunda oluşur. Kaşların yaşın ilerlemesiyle düşmesi neticesinde, alın ve kaşlar daha çok kullanılır. Zamanla sorun büyür. Alın germe ile kaşlar kaldırılır, alında olan kaslar rahatlatılır ve yatay çizgiler azaltılır. Kaşlarda düşüklük ve alında derin yatay çizgilerin olması durumunda, kişi dıştan yorgun görünüme kavuşmaktadır. Bu etkiler alın germe estetiğiyle giderilebilir.
Çatık kaş çizgileri: Aynanın karşısında kaşlarınızı çatıp kızgın görünmeye çalışırsanız, kaşlar aşağıya doğru çekilir, kaşlar ve çizgilerin arasında dikey çizgiler olmaya başlar. Bu oluşanlar çatık kaş çizgileridir. Kişilerde bu çizgiler oturduğu zaman, kaşlar çatılmadığı zaman bile rahatlıkla görülebilir. Bu kasların buna şartlanması nedeniyledir. Bu durum kişide bilinçsizce yapılmaktadır. Bu kişide kızgınlık ifadesi oluşturur. Bunların azaltılması, kaşların arasında olan dikey çizgilerin çoğunun yok edilmesiyle kişide kızgın görünüm etkisi ortadan kaldırılır.
Alın germe yöntemiyle düzeltilemeyen etkiler nelerdir?
Alın cildinin gerilmesi üç değişik yöntemle yapılır. Bu yöntemler endoskopik germe, cilt altından germe ve koronal germe yoludur. Bu yolların her birinin kendisine göre avantajı ve dezavantajı bulunur. Bu yüzden estetik cerrah ile işlemden önce konuşup, sizin için en uygun olanının tercih edilmesi gerekir. Bazen bu teknikler bir arada kullanılabilir.
Alın germe ve kaş estetiğinin komplikasyonları var mıdır?
Bu işlem sonucunda genel komplikasyonlar olabileceği gibi, spesifik komplikasyonlar da meydana gelebilir. Sonuçta beklenmesi gereken komplikasyonlar artasında anestezi kaynaklı riskler, enfeksiyon, ödem ve morarma ile yara izi gibi sorunlar olabilir. Spesifik olan komplikasyonlar ise;
- Alın felci olması, bu etki nadiren görülebilir ve geçici olur.
- Kaşlarda asimetri olması hali, bu durum işlemden önce asimetri olan kaşlarda meydana gelebilir.
- Sürekli olan saç kaybı olması, yara izinde bir miktar saç kaybı olur. Bunun kalıcı olma riski bulunmaktadır.
- Kafanın üst tarafında uyuşukluk olması genellikle geçicidir.
- Kaşların yeniden erken zamanda düşmesi
- Kişide doğal olmayan yüz ifadesinin oluşması
- Oluşan yara izinin belirgin olması
- Yüksek saç çizgisi
- Kas çıkıntıları