Başarılı düşünme sistemi nedir?

Hayatında başarıyı tatmayan hiç kimse yoktur. Kimi bir yarışta birinci olmuştur, kimisi ise bir derste en yüksek notu alarak başarının tadını almıştır. Ancak ne kadar bu tadı tadarsak, o kadar ona ulaşmak adına çabalamamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü insan dünyaya güzel ve muvaffak olacak ameller için gönderildi. Fıtratta meknuz olan bu his, her zaman insanla beraber gezer ve ona baskı yapar. Bu nedenle başarısızlığı kabul edemeyiz. Kabul etmiş gibi görünenler, sağlıksız düşünce sistemlerinin ve mücadele ruhlarının ebter olmasıyla, acıları kabullenip, köşeye çekilmiş olanlardır.basari

İşte işin bu kısmında başarılı olmak için nasıl bir düşünce sistemine insanın sahip olması gerektiği soruşturulmalıdır? Şayet çevrenizde pek çok başarılı olan kişi vardır ve siz, başarısız olduğunuzu her zaman düşünerek, kendinizi aşağılayıcı düşüncelerin bilincinize kayıt edilmesini sağlamış olursunuz. Bu yönde yaptığınız her hata, düşünce sisteminizin çalışmamasına, kendi enerjinizi israf etmenize, potansiyelinizi filizlendirmemeye yarar.

Başarılı düşünce sistemi

  1. Öncelikle her şey acı ile başlar. Bunu unutmayın kaybetmenin bir olasılık, aynı şekilde kazanmanın da bir olasılık olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Ama çalışmak ve mücadele etmek, sürekli kazanmaya, üretmeye, kendini geliştirmeye adamak bir olasılık değil, bir vakıadır. Yani asıl yapmamız gereken iş, sürekli üretmek. Ama ne olursa olsun üretmek. Başarısız olsak da ileriki adımların başarı getireceğini düşünerek, düşünce sistemimizin işler kılmaya, ruhumuzu sükuna erdirmeye devam etmek.
  2. İşin yukarıdaki kısmı, düşüncemizin sağlıklı olması ve sürekli mücadelenin ne olursa olsun gereği konusundaydı. Burada sizlere ısrar eden herkesin muhakkak kazanacağını açıklamak isterim. Evet, bir işte süreklilik arz eden bir yapıyı oluşturursanız, o işin kemale ermemesi için hiçbir sebep olmaz. Siz dileyecek ve çalışacaksınız, Allah da yaratacaktır. Demek ki ısrarın sonucu, başarıdır. İstikrar dediğimiz bu  durum insanın sevdiği işte başarılı olmasını, muvaffak olmasını sağlar.
  3. Riskleri göze alabiliyorsanız, muhakkak başarının ikinci bir düşünce aşamasını da geçmiş sayılırsınız. Kimileri süper planlar yaparlar ama kağıt üzerinde kalır. Bunun sebebi, risk konusunda kendilerine güvenememeleri . Çünkü en akıllı planlar dahi, riske sahip olmak durumundadır. Çünkü sahada işler başka bir şekilde karşımıza çıkar. Ancak kimileri planlarını yapsalar da sahada ki olacakları düşünerek, bu riskleri almaktan korkarlar ve planları ebter kalır. O zaman planı yaptıktan sonra düşünülmesi gereken riskler değil, bir anca sahada uygulamak olmalıdır.
  4. Son olarak şunu söyleyeyim. Ufak fikirlerin yapılmasının sebebi, insanların biran önce kendilerini rahata kavuşturacaklarına inandıkları bir hayata kavuşturmak istemeleridir. Bu hayat bir memurluk veya başka bir vazife olabilir. Bunların tercih edilmesinin sebebi, sabit gelir, kendini kurtarma ve daha başka rahatlatıcı psikolojilerdir. Ancak insan için dünyada bir rahat asla söz konusu değildir. Hayat boyu öğrenme, kendini geliştirme, büyük işler üretmeye kişi kendini adamalı, bir yere kapak attıktan sonra dahi, sürekli üretmenin, üst kademe ve mertebelerin kazanılması adına enerjisini harcamalıdır.

 

Bir Cevap Yazın