Başarılı girişimci olmanız için ne yapmalısınız?
Girişimci olmak istiyorsanız, mevcut hayat şartlarınızdan memnun olmadığını düşünüyorum. Hayatınızı daha aktif ve potansiyelinizi ortaya çıkarak çalışmalara odaklanarak yaşamak, her insanın asla vazgeçemeyeceği bir hayali ifade ediyor. Kimisi bunu başarabilirken, kimisi sadece hayalinde yaşamayı tercih ediyor. Hayal noktasından hayat noktasına konulmayan ideallerin sebebi, insanların konfor alanından asla çıkmak istememiş olmaları. Ama bu şekilde bir hayatı sunmuş olduğu tatminsizlik ve acı, konfor sınırlarının aşılması için risk, heyecan, üretkenlik, fikir, çalışma ve yüksek performansı gerektiren girişimcilik alanına girilmesini teşvik ediyor. Bunun başarılı olması için konfor alanınızda kazanmış olduğunuz alışkanlıklardan kurtulmak durumunda kalmanız, ilk yapacak aktif çalışmalardan biri olmalıdır.
- Sizin için neyin daha iyi olduğunu seçebilme ve nerjinizi sadece o noktaya odaklama, ilk yapılması gerekenler arasında. İnsanlar kendileri için neyin daha hayırlı olduklarını tayin etme konusunda kararsız kalırlar. Bu kararsızlık karşılarına çıkan her fırsatın çöpe atılmaması gerektiğini düşündürür. Halbuki bu durum, tek bir noktaya enerjinin harcanmasından doğacak neticenin büyüklüğünün bölünmesine ve ortaya herhangi bir çalışmanın veya üretkenliğin çıkmamasına sebep olur. Sonucunda da kişi kendisini başarısız addeder ve geri çekilir.
- İşlerinizi sıraya koyma yeteneğiniz ne durumda olduğunu test edin. Başarılı insanlar asla gün içerisinde yaptıkları işleri, amaçlarından ayrı olarak düşünmezler. Her gün kendilerini asıl gaye ve hedeflerine ulaştıracak olan çalışmayı mutlaka yapılacaklar listesine koyarlar. Bunun dışındaki vazifeler onlar için sadece feri bir neticeye taalluk eder. Siz de amaç ve gayenizi hayal ederek, yapılacaklar listesinde olması gerekeni buna göre tayin edin.
- İş bitiricilik konusunda ne kadar başarılısınız? Aslında birinci maddemizin sonucu olarak, bu madeninde size sunmuş olduğu iş bitiricilik kısmını rahat şekilde halledebilirsiniz. Okuma, düşünme, takip etme ve sonuçlandırma şeklinde ilerlemesi gereken iş bitiricilik karakteri, sizi başarılı olmaya götürecek önemli bir hususiyet.
- Pozitif düşünme konusunda eğer başarılı değilseniz, girişimcilik sürecinde yaşayacağınız bahtsızlıklar neticesinde büyük yaralar alabilir ve işi bırakabilirsiniz. Durun! Her şerde bir hayır, her hayırda da bir şer aramayı bilin.