Behçet hastalığının bitkisel tedavisi nasıl olur?
Behçet hastalığının bitkisel tedavisi şifalı bitkiler kullanılarak tıbbi tedaviye ek olarak uygulanabilir. Behçet hastalığı insanlarda ağız içinde ve cinsel bölgede tekrarlan ülser, eklemlerde, deride, damarlarda, göz ve sinirlerde etkili olur. Özellikle ağız içinde çıkan aft benzeri oluşumlarla karakterize olmuştur. Hastalığın neden oluştuğu tam olarak bilinmez. Ancak vücutta bağışıklık sisteminin dokulara savaş açtığı otoimmün hastalıklardan birisi olarak kabul edilir. Ayrıca bakteri ve virüslerde Behçet hastalığının oluşumunda etkilidir. Behçet hastalığı tedavi edilmediği zaman, daha ciddi sorunlara sebep olabilir. Bunların en önemlisi göz bozukluklarının olmasıdır. Gözde meydana gelen iltihap bir kaç yılda körlüğe sebep olabilir. Tedaviden kaçınan ve ihmal eden hastalarda menenjit, psikolojik kişilik sorunlarına ve felç gibi ciddi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden hastalığın düzenli olarak takip altında olması ve tedavi edilmesi gerekir. Henüz kesin olarak tedavisi bulunmayan bu hastalığın, destek tedavilerle tedavisine yardımcı olunabilir. Behçet hastalığı için ilaç tedavisinin yanı sıra, bitkisel ürünlerden de destek alınabilir.
Behçet hastalığına karşı bitkisel kürler
- Hastalığın tedavisi sırasında bol miktarda taze kişniş yiyebilirsiniz. Kuru kişniş tercih ederseniz bunu bir bardak suyun içinde kaynatın. Karışımı beş dakika kadar dinlendirip, süzerek içebilirsiniz. Günde iki bardak karışımdan içmeniz yeterlidir.
- Şifalı bitkilerden Kurt pençesi, şahdere otu, oğul otu, melisa yaprağı, lavanta, tarhun otu, biberiye, mentollü nane, okaliptüs, alıç çiçeği, ardıç, hünnap, söğüt yaprağı ve kuşburnu bir arada karıştırılıp suyun içinde kaynatılır. Bu karışımı süzüp aç ya da tok karnına içine bal ve limon ilave ederek içebilirsiniz.
- İki litre suyun içerisine 250 gram demir hindi koyularak eritilir. Bunu süzüp aç karnına bir bardak için. Bunu hastalığınız devam ettiği sürece düzenli olarak yapın.
- 100 gram zerdeçalı, 100 gram çörek otunu, 100 gram arı sütü, 100 gram polen ile 50’şer gram üzerlik otu, karanfil, turp tohumu, demir dikeni, krem tartar ve ravent kökü, 1 kg keçi boynuzu pekmezini ve 2 kg balı beraber karıştırın. Bu karışımdan günde 3 defa bir yemek kaşığı yiyin.
- Behçet hastalığına iyi gelecek olan havuç, kereviz, ıspanak, elma, kayısı, soğan, lahana, sarımsak, turp, pazı, tere otu ve pırasa gibi sebze ile meyveler bolca yenmelidir. Bu arada asitli içeceklerden, kızartmalardan, baharatlı gıdalar, kola ve ağır yiyecekler tüketilmemelidir.
- Yarım litre klorsuz suyu kaynamaya koyun. Bunun içerisine bir yemek kaşığı beyaz dut kurusunu ve bir yemek kaşığı arpayı ilave edin. Ocağın atını kısıp, karışımı on dakika kadar iyice kaynatın. Karışım ılındığı zaman süzüp, günde bir defa aç karnına için. Bunu her gün taze olarak hazırlamanız gerekir. Bu bitkisel kürün 25 gün süreyle uygulanması gerekir. Eğer hastalığı tedavi etmekte başarı sağlanamazsa, 25 gün sürecek bir kür daha uygulanabilir. Umarız hastalığınızı tedavi etmeye yardımcı olacaktır.