Bel fıtığının bitkisel tedavisi nasıl olur?
Bel fıtığı bitkisel tedavisi bu rahatsızlıktan yakınanlar için oldukça yararlı etkiler yapabilir. Tıpta herni diskal olarak tanımlanmış olan bel fıtığı toplumda oldukça yaygın şekilde görülür. Hastalarda hareket kısıtlılığına sebep olan, bel ve bacaklarda ağrıya neden olan, bacakların uyuşmasına, yürüme güçlüğünün çekilmesi gibi etkilere neden olan bel fıtığı gecikmeden tedavi edilmesinde yarar vardır. Tedavisinde en son aşamada cerrahi girişime başvurulması gerekir. Hastaların ilk önce bu sorunun olumsuz etkilerinden korunabilmesi için bitkisel tedavi yollarına başvurması yararlı etkilerde bulunabilir. Bu tedavinin uygulanması sırasında hastaların oturma sırasında dik durmaya, yüksek topuklu ayakkabılar giymekten kaçınma, elle ağır yük taşımama, taşınan yükün iki el arasında eşit dağılımı gibi önlemler alması ve beline binecek baskıyı azaltması yararlı olacaktır. Bunun dışında uygun özellikteki bir zeminde dinlenmeleri de yararlı etki yapacaktır. Beraber bel fıtığı için kullanılan bitkisel kürleri değerlendirelim. Bunların arasından kendiniz için uygun olanları tercih edebilirsiniz. Arzu ederseniz doktorunuza danışıp bunları kullanabilirsiniz.
Bel fıtığı için kullanılacak bitkisel kürler
Kozalak: 1 su bardağı suyun içerisine, 4-5 gram taze kozalak ilave edin. Bunu 10 dakika kadar ocakta kaynatın. Günde 1 bardak olacak biçimde karışımı bal ya da şekerle tatlandırarak içebilirsiniz.
Anason: Bel fıtığında kullanılabilecek kolay hazırlayacağınız bu tarifi, kaynar 1 su bardağı suyun içerisine 2-5 gram anason koyup hazırlayabilirsiniz. Bunu 10 dakika kadar demleyin. Gün içerisinde 2-3 bardak bu karışımdan içebilirsiniz.
Defne yaprağı: Kaynamış olan 1 su bardağı suyun içerisine 10 gram defne yaprağı ilave edin. Bunu ağzı kapalı olarak 10 dakika demleyin. Her gün bu karışımı 2-3 bardak olarak bel fıtığının etkilerini azaltmak için içebilirsiniz.
Rezene: Bunu hazırlamak için 1 su bardağı kaynamış suyun içerisine 4 gram rezene tohumu ilave edin. Bunu ağzı kapalı olarak 10 dakika kadar demleyin. Gün içerisinde 2-3 bardak bu karışımdan taze olarak hazırlayıp içebilirsiniz.
Kırk kilit otu (At kuyruğu) ve ardıç yağı: 1 su bardağı suyun içerisine 1,5-2 tutam kadar kırk kilit otu ilave edin. Bu karışımı ocakta kısa süre kaynatın. Süzgeçten süzdüğünüz karışımın soğuması için bir kenarda tutun. Bunu ense kökünüzden başlayıp, kuyruk sokumuna kadar hafif bastırarak elinizle sürün. Bu uygulama 1 gün bu şekilde yapılacak, ertesi günde ardıç yağını aynı bölgeye sürülecek. Bu uygulamaya 1 ay süreyle devam edin. Düzenli olarak yapıldığı takdirde, bel fıtığı yüzünden oluşan ağrıların hafiflediğini sizlerde görebilirsiniz.