Beyin işlevini neden yitirir?
Günümüz çağında en çok yaşanan olayların başında, depresyon gelmektedir. Hatta Amerika, Avrupa gibi ülkelerin çoğunda genç nüfusun yüzde 45’den fazlasının depresyona maruz kaldıkları saptanmıştır. Yine Hollanda’da yapılan tahkiklerde 2020 yılına doğru kanserden daha fazla zararlı olan rahatsızlığın depresyon olacağı belirtilmektedir. İnsan hayatını mutsuz bir uçuruma sürükleyen depresyon, beynin işlevini yitirmesi demektir. Kişi bu rahatsızlıktan sonra iyi bir şekilde düşünemez, fikir edinemez, öğrenemez, yazamaz, okuyamaz, başkalarıyla anlaşamaz, kendisinden nefret eder. Daha da bu profili genişletmek mümkün.
Elbette ki insanın kişisel bir takım rahatsızlıklara maruz kalması doğaldır. Çünkü insan ilişkilerinin giderek daha da karmaşıklaştığı ve teknolojinin getirdiği faydalar kadar zararları, buna müsait bir ortam yaratıyor. Ancak eğer, öğrenme, düşünme, okuma, yazma, sosyal ilişkiler kurma, mutsuzluk uzun bir süredir sizde varsa, bu durum depresyonluk bir yola girdiğinizin habercisidir. Bu durumu düzeltmek adına beynin hasara uğrayan yapısını hemen düzeltmek için sağlık desteği almanız da yarar vardır.
Beynin işlevinin tökezlemesi
Eğer çok fazla tuzlu yiyorsanız, bu durum tansiyonunuzun çıkmasına sebep olur. Bu da beynin zarar görmesini sağlar. Aynı şekilde fazla şeker, yağ, kızarmış patates, tost gibi ürünleri fazlaca hayatınızda yer veriyorsanız, kanın katılaşmasına ait bir takım durumlar, beynin oksijen almasının önünü keser. Eğer beynin istediğini ona vermezseniz, o da pek tabii bir şekilde sizin istediğinizi vermeyecektir. Bu durumda insanın hayatına yansıyan birçok başarısızlık veya benzeri durumlar, sağlam bir kişilik yapısına sahip olmayan biri için, dünyadan el ayak çekmek anlamına gelir.
Aynı şekilde beyinin su ihtiyacının karşılanmaması, aşırı hareketsizlik, alkol, uyuşturucu ve benzeri maddeler de hayatı felce uğratan durumların yaşanmasının başlıca amilidir. Beyninize dost olmak için onun işleyiş yapısını tanımak ve neye ihtiyacı olduğunu arada düşünmek ve gereğini yapmak lazımdır. Eğer hayatta mutlu ve mesut olmak istiyorsanız, ruh sıhhatiniz için de beynin nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmelisiniz. Sürekli aşağılayıcı algılarla beyninizi beslerseniz, bu durum, alkolle beslenmiş bir beyin gibi, hayatı felç ve ziyan edici durumların yaşanmasına sebep olur.