Burun estetiği ve nefes alma sorunları aynı anda düzeltilir mi?
Yüzde bulunan organlar kendi içinde belli oranlarda ve açılarda olmalıdır. Bu oranların herhangi bir sebepten değişmesi halinde, kişinin daha sert bir ifadeye ya da daha kızgın bir görünüme kavuşmasına neden olabilir. Bu yüzde gözlerin ve dudakların görünümünü gölgede bırakabilir. Burun estetiği bu oranları yeniden düzenleyen estetik operasyonlardır.
Burun estetiği herkese aynı yapılabilir mi?
Hastalarda yüz yapısı, burun özellikleri, ameliyattan beklentileri dikkate alındığında, herkese uygulanacak ameliyatın farklı olduğu, bunun kişiye özel olduğu görülebilir. Ameliyat öncesinde kişiye uygun planlamanın yapılması halinde, yeni oluşturulan burun yapısının mükemmel bir görünümde olması ve doğal bir ifade vermesi sağlanır. Estetik cerrahın yeteneği ve estetik anlayışı burun estetiğine anlam katmaktadır. Hastanın mutlu olması demek, cerrahın mutlu olması demektir. Hastanın revizyon burun estetiğine gereksinim duymadan, istediği buruna sahip olması sağlanır. Başka bir kişinin burun şekli örnek alınarak, buna göre düzenleme yapılması doğru olmaz. Çünkü herkesin burnu kendi yüzüne yakışan burundur. Bu yüzden hastaya özel planlama yapılmalıdır.
Burun estetiği ameliyatından önce yeni burun yapısı bilinir mi?
Ameliyattan önce yapılan görüşmelerde hastanın farklı açılardan çekilen yüz fotoğraflarının, özel bilgisayar programı ile değerlendirilmesi sayesinde, yeni burun görünümünün nasıl olacağı hakkında % 100 gibi oranda bilgi sahibi olunabilir. Ancak bilgisayar programıyla yapılacak değişimlerin estetik operasyonlarda uygulanma şansı olmayabilir. Bu yüzden yeni burun şeklinin bilgisayarda oluşturulması sırasında cerrahi olarak uygulanabilecek olanlar değerlendirilmelidir. Aksi takdirde ameliyattan sonra hastanın mutsuzluğuna neden olacak sürprizler olabilir. Bu yüzden estetik cerrahın deneyimi ve hastanın güvenini sağlaması oldukça önemlidir.
Burun estetiği ameliyatında aynı anda nefes alma sorunları düzeltilebilir mi?
Burun yapısında eğrilik ve nefes alma sorunlarına neden olan septum deviasyonu, alınan darbeler nedeniyle meydana gelmiş olan şekil ve nefes alma sorunları, konka yani burun eti büyümesi gibi sorunlar aynı ameliyat içinde düzeltilebilir. Bununla burun estetiğinde yüzle uyum sağlayan, doğal görünümlü estetik bir burun elde edilirken, burunda olan fonksiyon bozuklukları çözümlenmiş olur. Bu sayede sesli nefes alma, baş ağrısı, horlama, ağız kuruluğu ve boğaz ağrısı gibi problemlerde giderilebilir.
Burun estetiği sonrasında burun düşmesi ya da burun çökmesi denilen durumlar oluşur mu?
Bu sorunlar burun estetiği ameliyatında normal sonuçlar değildir. Doğru ameliyat planının yapılması, burundaki sorunların iyi analiz edilmesi ve başarılı bir ameliyatın sonunda, bu tür sorunlar gelişmez. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, hastanın ikinci kez ameliyat edilmesi gündeme gelebilir.
Burun estetiği ameliyatından sonra burun alçısı kullanılıyor mu?
Normal olarak burun estetiği ameliyatı sonrasında burun alçısı ya da termoplastik atel konulması gerekir. Ancak küçük müdahalelerin yapıldığı estetik operasyonlarda sadece bandajlama yapılabilir.
Burun tamponu çıkarmak ağrıya neden olur mu?
Geçişte yapılan burun estetiği ameliyatlarında burun içine uzun tamponlar konulduğundan, bunlar çıkarıldığı zaman ağrı duyulurdu. Ancak günümüzde daha konforlu ameliyatlar uygulanmaktadır. Kullanılan tamponlar artık 2-3 cm uzunluğunda olduğundan, çıkarılma aşamasında hastanın ağrı duyması söz konusu değildir. Bunlar kendiliğinden bile rahatlıkla çıkabilir. Tamponun 1-2 günde çıkarılması sırasında hastalar acı duymaz.
Burun estetiği sonrasında ağrı ve morarma etkisi olur mu?
Burun estetiğinde kemiklere müdahale edilirse morarma ve şişme etkisi gösterir. Ancak ameliyatlar sırasında burun içine ağrı kesici ilaçlar, kanamayı azaltan ilaçlar gibi kullanımlar sayesinde, hem ağrılar azalmakta, hem de şişlik ve morarma etkileri azaltılmaktadır. Bu tür ameliyatlar en az ağrıya neden olan estetik operasyonlardan biridir. Basit ağrı gidericiler bile oluşan ağrılara yeterli gelmektedir.