Çakra nedir?
İnsan vücudunda, birçok enerji merkezi vardır. Bunlar, Sanskritçe bir isim olan Çakra olarak adlandırılmaktadır. Bilinen pek çok eski metinde ya da kutsal kitaplarda farklı isimlerle de anlatılmaktadır. Evrende bulunan tüm enerjilerin, ortak hareket tarzı olan spiral dönüşlerini temsil eden bir isimdir. Çünkü Çakra, kelime manasıyla çark veya tekerlek anlamına gelmektedir.
İnsan vücudundaki Çakralar, gizli olan enerjinin çalışma sisteminin bir parçası olup, gözle de görülmez. Çakralar, bedenimizde tekerleğe ya da Çarka benzer delikler şeklindedir. Çakraları küçük kapılar gibi düşündüğünüzde, vücudumuza gelen enerjilerin alımını ve bedene aktarımını gerçekleştirirler. Vücudumuzdaki Çakralar, farklı frekanslardaki enerjilerin ayrı ayrı giriş yaptıkları geçitlerdir. Bu kanallar insan bedenindeki yaşam enerjisinin dolaşımını ve akışını dengelemektedir. Bu kanallardan herhangi birisi tıkandığında, enerji akışı zorlanmakta ve sorunlar başlamaktadır. Enerji akışının azalması ya da kısıtlanması nedeniyle vücudumuz sağlığını korumakta zorlanmaya başlar. Yaşam enerjisi, Çakralar sayesinde vücudumuzda dolaşmaktadır. Çakralar çoğu insanda en düşük seviyede çalışmaktadır. Düzenli ve sürekli bir enerji akışı olursa, bilinç düzeyi de daha iyi bir düzeye ulaşabilir. Enerji alışverişi yapılan noktaların sayısı bazı kaynaklara göre 100.000 – 150.000 civarında olduğu belirtilmektedir. Bizim bildiğimiz, ikincil Çakraların sayısı 21 adet civarındadır.
Vücudumuzda ana noktaları kontrol eden çakraların sayısı 7 tanedir ve bunlar çok önemlidir. Vücudumuzdaki omurgamız boyunca yerleşmişlerdir. Bunlar kök çarka, sakral, solar pleksus, kalp çakrası, boğaz çakrası, alın çakrası ve taç çakrası olarak sıralanmaktadır. Kök çakrası kuyruk sokumu üzerinde, sakral çarka göbek deliğinin altında karın bölgesinde, solar pleksus midede, kalp çakrası göğsün ortasında, boğaz çakrası gırtlaktan başlayarak omirilik soğanı altında, alın çakrası ya da üçüncü göz alnın üzerindedir, taç Çarka başın üst kısmında bulunmaktadır.