Deney raporu nasıl hazırlanır?
Genellikle üniversite öğrencilerinin başına sıkıntı olan rapor hazırlama işi, nasıl yapılır ve ne gibi şeylere dikkat edilir gibi soruları da beraberinde getiriyor.
Raporun giriş bölümünde isim soyisim, deneyin adı, deneyin amacı gibi bilgiler ile giriş yapılmalı. Sonrasında ‘Deneyin Yapılışı’ başlığı altında deney sırasındaki tüm aşamalar kendi cümlelerimizi kullanarak yazılır. Deneyin yapılışı kısmından sonra teorik bilgiye geçilir. Bu teorik bilgi bölümünde deneyin içinde geçen terimlerin açıklaması ve tanımlanması yapılır. Teorik bilgiyi en az bir buçuk sayfa yazmakta fayda vardır. Bundan sonra ‘veri analizi’ bölümüne geçilir. Bu bölümde gerekli hesaplamalar yapılır. Gerekli hesaplamalar yapılıp bunlar veri analizine yazıldıktan sonra hata hesabına geçilir. Teorik değer ve gerçek değer sayesinde hata hesabı yapılır.
Teorik bilgi ve veri analizi yapıldıktan sonra raporun son kısmına geçilir. Deney sonucu ve yorumu. Kesinlikle kendi cümlelerinizle çıkarımlarda ve yorumlarda bulunmak durumundasınız. Bu sonuç sonrasında deney raporu tamamlanmış olur.