Diş beyazlatma nasıl yapılır?
Pek çok insan sahip olduğu doğal diş rengini beyazlatarak dişlerine daha iyi bir görünüm kazandırmak ister. Yiyecek ve içecek tüketimi neticesinde uzun vadede oluşmuş olan bu renk değişiminin rahatsız edici bir konuma gelmesi durumunda yapılması gereken hamleler bellidir.Zor gibi görünüyor olsa da aslında oldukça zahmetsiz ve kısa süren bu müdahaleler iki çeşittir.
İlk diş beyazlatma yöntemi evde, belli ilaçlar ve bu ilaçların kullanımı ile elde edilmek istenen beyazlıktır. Bu yöntem tahmin edilebileceği gibi pekte sağlıklı ve etkili değildir. Çünkü ağız, diş ve diş etleri oldukça hassas olmakla birlikte bu bölgelere yapılan yanlış bir uygulama geri dönüşü zor olan sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Üstelik bu uygulamayla istenilen beyazlık sağlanamayabilir.
İkinci diş beyazlatma yöntemi ise klinik beyazlatmadır. Bir hekim kontrolünden, hiç bir risk teşkil etmeyecek yöntemlerle ve %95 olumlu sonuç veren diş beyazlatma yöntemidir. Bu yolla dişlerinizi iki ile üç seans arası bir sürede oldukça beyaz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Klinik beyazlatma sürecinde dişleriniz ilk olarak koruma altına alınır. Ardından diş beyazlatıcı ilaç uygulanarak işlem tamamlanır. Böylece kesin ve sorunsuz bir tedavi sağlanır.
Diş beyazlatma tedavisi boyunca dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de yiyecek ve içecek tüketimidir. Çay, sigara, kahve ve şarap gibi diş rengine zarar verecek olan maddeler tedavi dönemi boyunca (yaklaşık 1 hafta) kullanılmamalıdır. Aksi takdirde tedavi olumsuz sonuç verecektir. Ayrıca tedavi döneminin ardından bu maddeleri kullanmanızın tedaviye bir zararı bulunmamaktadır.
‘Dişler bu yöntemle nasıl beyazlıyor?’ diye soracak olursanız; dişe rengini veren dentin tübüllerindeki sıvı ile ilaçtaki beyaz sıvının yer değiştirmesi bu tedavinin ana hatlarını oluşturmaktadır. Bu yöntemle dişe herhangi bir zarar ve zedeleme yapılmamakta, diş yapısı değiştirilmemektedir.
Diş beyazlatma yöntemleri ve bu yöntemlerin uygulanması genel olarak böyledir. Diş beyazlatma evde yapılması tavsiye edilmeyen ciddi bir konudur. Bu sebeple kliniklerde, hekim kontrolünde yapılmalıdır.