Girişimci olmak için üniversitede almanız gereken dersler nelerdir?
Herkes ders seçimleri esnasında en kolay ve en çabuk geçilebilecek olan derslere odaklanırlar. Bu durum çok yanlış. Bir dersi seçerken en azından size ne kazandıracağına ii bakmanız gerekir. Hayallerinize katkısı olabilecek bir dersi daha iyi dinler ve daha iyi derecelerle geçebilirsiz. Ama genelde işler bu şekilde yürümüyor ve herkes en kolayının peşinde. Tek gözetilen biran önce okulu bitirmek. Ama sonrasında yaşanan pişmanlıklar, okulun iyi değerlendirilmemesi gibi durumlar üzüntülere sebep oluyor. Bunları bir kenara koyalım ve üniversitede girişimcilere yarayacak olan derslerin hangisinin olduğunu yazalım.
Finans
Girişimciler paralarla oynarlar. Doğru ama ilk zamanlarda çok sıkıntı çekmelisiniz ki sonrasında emeğinizin faydasını göresiniz. Bu anlamda ilk zamanlar bir liranın bile ne kadar önemli olduğunu ve asıl yönetilmesi gerektiğini hesaplamalısınız. Bir liranın da yönetimi mi olur demeyin. Harcamalarınızı minimum tutmak ve bunu nasıl dengeleyeceğinizi bilmek zorundasınız. Buda muhasebe ve finans işlerinden anlamanızı veya anlayan birileriyle çalışmanızı gerektiriyor.
Pazarlama
Eğer kendinizi ve işinizi pazarlaya mıyorsanız, çok zorluk çekebilirsiniz. Özellikle günümüz pazarlama tekniklerini öğrenmek durumundasınız. Ama önce temek teorilere ihtiyacınız var. Bunu üniversitede alacağınız pazarlama ve iletişim dersleriyle tamamlamanız mümkün olabilir. Sonrasında üzerine harmanlama yapacağınız çok şeyiniz olacak. Yapmanız gereken pazarlama dersinde, müşteriye yakınlaşma, onu etkileme metoylarını ve temel pazarlama kavramlarının neler olduğunu öğrenmek.
Ekonomi
Ekonomi dersi sayesinde, üretim, dağıtım ve finans ilişkisini çok iyi anlayabilirsiniz. Eğer girişimciyseniz, makro ve mikro ekonomik verileri yorumlayabilmeniz gerekiyor. Devletin ekonomik politikalarını takip etmeniz, ve ne getirip, ne götürdüğünü anlamanız gerekiyor. Bunun için ekonomi dersini sevmenizde ve anlamanızda yarar var.
Yönetim
Girişimciyseniz, yönetmek zorundasınız. Liderlik herkesin özelliği değil midir? Doğuştan mı olunur giib gereksiz tartışmalara girmeyin. Her şeyin öğrenilebilir olduğuna inanın ve yeteneklerinizi geliştirin. Sonrasında deneye deneye hangisinin insanlar üzerinde etkili bir davranış veya liderlik modeli olduğunu zamanla inleyeceksiniz.
Topluluk önünde konuşma
Sunum yapmak için topluluk önünde konuşmanız gerekir. Anlatmanız gereken çok şeyiniz olacak girişimcilikte millete. BU nedenle topluluk üzerinde konuşma deneyiminizi üniversitede azda olsa geliştirin ve heyecan gibi durumları nasıl yöneteceğinizi ve kendinizi bu tür bir durumda nasıl idare edebildiğinizi keşif edin.
Yazım ve kompozisyon
En önemli meselelerden birisi de. Masajlaşmalarda çokça imla hatalarına dikkat etmeniz gerekecek. Kendinize göre bir tarzınız olmalı. resmi olan tarzı da bilmeniz gerekiyor.