Girişimcinin bilmesi gereken temel kurallar nelerdir?

Eğer girişimcilik bir hayat tarzınızsa, o zaman kendiniz hayatı göğüslemek üzere bir serüven yaşıyorsunuz demektir. Çünkü girişimcilik her zaman kendine hayatın kazanmak adına yeni bakış açıları kazandırmak anlamına geliyor. Eğer ortada bir problem yok ve ona dair geliştirilen bir çözüm de yoksa, bu boş bir yaşam demek. Ama ortada büyük problemler var ve bunların hepsi çözüm için girişimcileri bekliyor.

Büyük problem:girisimci

Eğer hayatı problem olarak görüyor ve bunu çözmek adına kendinize bir misyon çizmiyorsanız, temel girişimcilik ruhundan uzaksınız demektir. Çünkü bu tip kişiler, hayatın problemini ben mi çekeceğim, kendi problemlerim yokmuş gibi, düşünerek, kendilerini hafif hedeflerle hayatın problemlerinden çekerek, kurtulmayı umarlar. Sürekli kendilerini geliştirmek yerine, en kısa yoldan, en erkenden para kazanmayı dilerler. Bu da tabi yüksek mevkiler ve paralar değildir. Kendilerini doğuracak kadar para kazanmak isterler.

Çünkü asıl problemli olan onlar için hayat değil, kendilerinin yaşamıdır. Başkalarını doğurmayı değil, başkalarını işe almayı değil, başkalarını sevmeyi değil, sadece kendilerine hizmet etmeyi umarlar. Ama dikkat edin sadece kendilerini düşünenler, başkalarının hayallerinin gerçekleşmesi için birer araç olurlar. Çünkü kendi hayalleri, kısa zamanda bir yerlere ulaşmak ve kapak atmak babından olduğundan, bir yerlerde belli bir maaşa çalışan kişi olup, çalıştıkları kurumun yüksek ideallerine hizmetçi olurlar. Bu da iyi bir şey tabi, hayatta yol yapacak kadar cesur değilsen, yolu yapanların yanında olmak da kazanç sağlar.

Çalışma azmi:

İnsan kendisine sunulan enerjinin hepsini kullanmayı öğrense, dağları da yol ederek ötelere varabilir. Ancak kimisi bu enerjisi kaygılar nispetinde kullanıyor. Buda sınırlayıcı bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor. Düşünce tarzı, bir girişimcinin temel başarısının tohumu mesabesindedir. Eğer kişi, olumsuz düşüncelerle kendisine misyon yüklerse, fidan büyüyemeden kurur. Ancak fidanın büyümesi için sürekli olumlu düşünür ve kararlılıkla çalışmalarına devam ederse, fidan olgunlaşır ve koca bir çınara dönüşür. Bu durumda herkes onu fark eder. İşte fark yaratmak ve hayat problemlerine çözüm bulmayı hedeflemek böyle bir şey.

Eğer problemlerin hala farkında değilseniz, yeterince kendi problemlerine odaklanmışsınız demektir. Bunun da varacağı yer, yine kendi problemlerinizdir.

 

Bir Cevap Yazın