Göz kapağı estetiği nasıl yapılır?
Göz kapağı estetiği yapılırken alt ve üst göz kapaklarında meydana gelen torbalar şeklinde olan yağların, gevşemiş ve buruşuk bir görüntüde olan cilt fazlalığının alınması sayesinde, kişilerde daha genç ve diri bir bakış yaratan ve göz kapaklarındaki kırışıkların giderilmesi sağlayan çalışmalar yapılır. Bu gözlerde olan sorunların giderilebilmesi için en etkili yöntem olarak kabul edilir. Bu işlemin yanında kaş kaldırma, yüz estetiği, burun estetiği, kırışıklıklara yağ enjeksiyonu, elmacık kemiklerine silikon yerleştirmek, botoks ve lazer tedavisi gibi uygulamalar göz kapağı estetiği sırasında yapılabilir. Bu sayede kişilerde yüzün gençleştirmesi daha kolay sağlanır.
Göz kapağı estetiği hangi yaş gruplarında olan hastalara uygundur?
Bu estetik uygulamalar cildin elastikiyetini kaybetmeye başlamış olduğu 35 yaşından sonra uygulanmaya başlayıp, 70 yaşındaki kişilere kadar uygulanabilir. Ancak kişilerde doğuştan göz kapağında düşüklük olmasında ve gözün renkli bölümünün çoğunluğunun kapanması halinde, çocukluk yaşında göz kapağı düşüklüğü için bu ameliyat yapılabilir. Göz kapaklarında düşüklüğün az olması durumunda çocukların okul öncesi dönemde ameliyat edilmeleri doğru olur. Bu ameliyatta göz kapağını kaldıran kastaki fazlalık ve burada olan deri fazlalığı alınıp işlem tamamlanır. Göz kapağındaki düşüklük az olan hastalar için, göz kapağının kaşı kaldırmış olan kasa asılmasıyla başarılı sonuçlar alınmaktadır. Genç yaşlardaki kişilerde genetik faktörler yüzünden göz kapağında sorunlar olursa, bunlara da göz kapağı estetiği yapılabilir.
Alt ve üst göz kapaklarındaki bozulmalar nasıl başlar?
Yüzde meydana gelen yaşlanma etkileri ve bozulmaların sonucunda ilk etkilenme ve fazla oranda etkilenme öncelikle alt ve üst göz kapaklarından başlar. Üst göz kapağında sarkma, gevşeme nedeniyle kapağın gözün üstüne düşmesine engel olunamaz. Zamanla göz kenarı ve kaş kenarı da bu etkiden etkilenir. Alt göz kapağındaki şişme ve torbalanma bu yüzden meydana gelir. Göz kenarlarındaki derin kaz ayakları bu bozulmalarla ortaya çıkar.
Göz kapağı bozulmalarında kişilik yapısının etkisi nedir?
Bazı kişilik yapılarında olan duygusal etkilenme daha fazladır. Bu kişiler yaşadıkları öfkeleri, sevinçleri, üzüntüleri ve mutlulukları hemen yüzlerindeki ifadeyle gösterir. Bu etkilerle yüzde mimik hareketlerini daha çok kullanırlar. Bu nedenle yüzlerinde erken dönemde deformasyonlar oluşur. Bu etkilerin en fazla üst ve alt göz kapağı etkilemesi yüzünden sorunlar yaşanır. Göz kapağı estetiği uygulanan kişilerin bile sıkça ağlamaları bu estetiğin bozulmasına sebep olur.
Göz kapağı estetiğini bozan etkenler nedir?
Göz kapağı estetiğinden sonra, kişilerin alkol ve sigara kullanması, genetik etkenler, uyku sorunları ve yer çekiminin etkisi yüzünden estetik uygulamaların etkisi kaybolabilir. Bu yüzden kişilerin daha fazla dikkatli olması gerekir.
Doğuştan göz kapağında düşüklük ve tedavisi nasıl olur?
Kişilerde göz kapağında düşüklük sorununun doğuştan olması durumunda, hemen tedavinin uygulanması gerekir. Bu durumda müdahalenin gecikmesi halinde, kişilerde görme sağlığında bozulma ve körlükle karşı karşıya kalınması riski olabilir. Kişilerde göz kapağı düşüklüğünün göz bebeğini kapatacak kadar fazla olması halinde, göz kapağını yukarıda tutan kastaki fazlalık alınarak, buradaki fazla deri çıkartılmaktadır.
Göz kapağı estetiğiyle aynı zamanda uygulanan estetik uygulamalar nelerdir?
Göz kapağının altında ve üstünde yapılan estetik uygulamalarda, yüzdeki diğer sorunlarda başka operasyonlarla giderilir. Bakışların canlı olması ve yüzün gençleşmesine yardımcı olması için hastalara şakak ve alın germe, kaşların kaldırılması, kaz ayaklarının tedavisi, elmacık kemiklerinin belirgin hale getirilmesi ve burun estetiği gibi uygulamalarda göz kapağı estetiğiyle aynı anda yapılabilir.
Göz kapağı estetiği planlaması nasıl yapılır?
Göz kapağı estetiği uygulamasından önce hastanın muayenesi sırasında alt ve üst göz kapaklarındaki yağ fazlalığı, bu bölgedeki cilt fazlalığı, kas dokusundaki bozulma oranı belirlenip doğru bir ameliyat planlanması yapılmaktadır. Hastanın göz çevresindeki şişliklerin sebebi belirlenir. Bunlar uygulanacak operasyon öncesinde değerlendirilir. Hastalarda göz tansiyonu olması durumunda, bunun da ameliyattan önce göz doktoru tarafından muayene edilmesi gerekir. Hastada olan kalp ve damar rahatsızlıkları, diyabet gibi sorunlarda göz önüne alınıp, ameliyat planının yapılır.
Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır?
Hastalarda üst ve alt göz kapağı ameliyatı genel anesteziyle veya lokal anesteziyle yapılmaktadır. Yapılan ameliyatın süresi yaklaşık olarak 1-3 saat içinde tamamlanır. Bu işlemde hastalar bir acı duymaz. Yapılan müdahalede üst göz kapağı kat çizgisi ve alt göz kapağı kirpiklerin altından yapılan kesiler yapılır. Bu sayede üst göz kapağı kas dokusunda olan gevşeme ve sarkma giderilebilir. Kas dokusuyla, bağ dokusu onarılır ve fazlalık yağ dokusuyla deri alınır. Daha sonra açılmış olan kesi yeri belirgin olmayan şekilde dikilir ve kapatılır. Dikişlere yapılacak hafif bir pansumanla operasyon tamamlanır.