İnsülin bozukluğu olan insanlar yemek yedikten birkaç saat sonra aşırı derecede acıkabilir. Tatlı yemeden aklını belirli bir şeye veremeyen ya da asabiyet insülin bozukluğunun temel belirtilerindendir. Çok küçük durumlara bile aşırı tepki göstererek sinirlenen kişilerin çoğunda, pankreas işlevlerinin aksamasına bağlı kontrolsüz insülin salgılanması vardır. Kilo sorunlarının temel nedeni olan tatlı yeme alışkanlığı kişinin, insülin ve glikoz metabolizmasının dengesiz çalışması neticesinde kan şekerinde ani düşüşlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle uzman bir hekime danışarak gerekli kan testlerini yaptırmanız ve biran önce uygun bir tedavi uygulamanız gerekmektedir.
İnsülin direncini ölçmek bunun önlenmesi için tedbirler alınmasını sağlayacaktır. İnsülin pankreas tarafından salgılanan bir salgı hormondur. Vücuttaki görevi kan şekerinin seviyesini düşürmektir. İnsülin hem karbonhidrat metabolizması, hem de yağ ve protein metabolizması üzerinde etkili bir hormondur. Diyabet hastalığının birinci tipinde insülin hormonunun yokluğu, ikinci tipinde ise insülinin azlığı ya da…
İnsülin her insanın vücudunun kan şekerini dengelemek için salgıladığı bir hormondur. Vücutta insülin salgılanmasını pankreas organı gerçekleştirir ve böylece kanda bulunan besinler parçalara ayrılır. Pankreasın beta hücre sisteminde üretilen insülin; yediklerimizden aldığımız karbonhidratın parçalanarak, insan vücudunun enerji kaynağı olan glikoza çevrilmesini sağlar. Glikoz yani bildiğimiz adıyla şeker, sindirim sistemimiz tarafından…
İnsülin dengesini sağlamak demek; kan şekerinizi ani düşüş ve yükselmelerden koruyarak, uzun süre dengeli bir düzeyde kalmasını sağlamanızdır. Kan şekerini dengede tutabilmek için yemek alışkanlığınızda değişiklikler yapmanız gerekir. Günlük yemek düzeninizi 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere parçalara ayırarak, kanınızda sürekli işlenen glikoz olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kan…