İnternetle gelen iletişimin zararları nelerdir?
İnternet teknolojilerinin gelişmiş olması, bir bakıma insanların hayatına rahatlık getirirken, aynı zamanda da külfetlerde getirmiştir. Her ne kadar hayatımızı pratikleştiren internet teknolojilerini övsek de, bir tarafıyla hayatı ayıran bir takım unsurlarında kaçınılmaz olmasını sağlayarak, ulaşımını kolaylaştırmıştır. Hayatı ayıran unsur dediğimiz taraf, ailevi sohbet ve hanım ile kocası arasında ki ilişkidir.
Herkesin bildiği üzere evlilik, bir hedef, gaye doğrultusunda yapılır. Evlilikten gaye, kişinin kültürel yaşamına göre farklılık arz edebilir. İslam inancıyla müşerref olan kişi, evliliği “a’seb” yani Allah’ın kurallarına daha da sıkı sıkıya bağlanmak, aynı zamanda Müslüman alemine faydalı olacak evlatlar yetiştirmek, bunun yanında Efendimizin sünnetine uygun davranarak, bu dünyada ve öteki dünyada evliliğin bekasını temin etmektir.
Ancak, İslam inancının su üzerinde ki bir köpük gibi fazla önemsenmediği şu zamanda, internet imkanlarının da vermiş olduğu fırsatlar, hanım ve erkek arasındaki ayrılmaların önemli bir sebebi oluyor. Zira boşanmaların önemli bir sebebi olmaya başlayan “zina” sosyal medyanın sağladığı kolay etkileşim ve sosyalleşmeyle beraber daha da artmış durumda. Boşanma sebepleri arasında gösterilen zina, boşanma davalarında kanıt olarak sunulan Facebook veya twitter gibi konuşma delileri, evlilik müessesinin amaç ve gayesini yanlış bir temele kuran kişilerin karşılaştıkları durumlar.
İnternetin giderek yayılmaya başlanması kişinin inançlarının da zayıf olmasıyla birleşerek, internet ortamında tonla piyasaya sürülen neşriyat karşısında zayıf kalmasına sebep oluyor. Bu da hanımdan daha farklı zevkleri yaşamak uğruna “sanal cinsellik” denilen zinaya başvurmasını tetikliyor. Ücretli veya ücretsiz olarak kolay yoldan kişi, pek çok farklı sitelere ulaşarak, aile temelini kökünden sarsabilecek neticelerin doğmasına sebebiyet verebiliyor.
Uzmanların uyarıları:
Bu duruma karşı uzmanların bazı uyarıları var. Boşanmaların giderek bu noktadan meydana gelmesi, aile facialarının yaşanmaması adına durumun önceden tespitine dair bazı noktaların ortaya konulmasını gerekli kıldı. Bu noktalara dikkat ederek, eşinizin bu tür bir davranışa maruz kalıp, kalmadığını erkenden anlayabilirsiniz.
- Eğer eşiniz siz uyduktan sonra bilgisayar başındaysa, bu durum şüphelenmenizi gerektirebilir. Eşinizin bilgisayarla o saatte işinin olmaması gerektiğini bilen her kişi, bu kötü duruma maruz kalmış olacağını düşünmeli.
- Cep telefonunu sürekli yanında taşıyor ve her girdiği odada yanında olmasına özen gösteriyorsa, yine şüphelenilmesi gerekir.
- Bilgisayar ekranının birinin girmesi halinde panik şeklinde kapatılması da dikkat edilmesi gereken bir diğer husus.
- Bu işi ücretli bir takım sitelere girerek yapanları kullandıkları kredi kartı ekstrelerine durum yansıyabiliyor.