Kadın ve erkeklere burun estetiği nasıl uygulanmalıdır?
Bazı kişiler insanlarla ilk tanıştıklarında ne kadar cana yakın, ne kadar anlaşılır olsalar da, sinirli, soğuk ve ulaşılması zor bir izlenim bırakırlar. Bu nedenle kişiler sizi bu dış görünümünüze göre değerlendirir. Bu tür sorunu bulunan kişilerin burun estetiği yaptırmaları faydalı olacaktır. Burun estetiği yüzün karakterini yeni baştan belirleyebildiği gibi, bazı durumlarda küçük değişimlerle kişinin yüz ifadesinde pozitif bir etki yaratan bir ameliyattır. Burun estetiğiyle pozitif etkinin yaratılabilmesi için, önce burundaki sorunun doğru belirlenmesi, detaylı olarak yüz analizinin yapılması ve yüz karakterinin belirlenmesinden sonra, ameliyat planının bunlara uygun şekilde yapılması gerekir.
Burun estetiğinde kadın ve erkeklerde nelere dikkat edilmelidir?
Burun ucu ve dudak arasındaki açı düşük olduğu oranda, yani burun ucunun aşağıya bakması oranında yüzün ifadesi sertleşmektedir. Bu daha çok erkeklerde daha sinirli bir görünüme neden olmaktadır. Erkeklerin çoğunda burun estetiği yapılırken, burun sırtındaki kemerin törpülenmesi yerine burun ucunda yapılan küçük değişimlerle sorun giderilmektedir. Kadınlarda pozitif etkinin yaratılabilmesi için, yüze set ifade veren kemerli yapı törpülenmektedir. Erkekler açısından burun sırtında olan yükseklik güçlü bir ifade elde edilmesine neden olurken, kadınlar için bu sert bir ifade demektir. Bu nedenle burun estetiğinde kadın ve erkek herkesin farklı değerlendirilmesi gerekir. Yüz herkesin kendine özel bir yapısıdır. Dolayısıyla burun yapısı da herkeste farklıdır. Bunun değerlendirilmesi cinsiyete ve kişiye özel olmalıdır. Yüz herkesin kendine özel kartvizitidir.
Burun estetiği öncesinde psikolojik destek alınmalı midir?
Burun estetiğinden önce ve sonra kişinin psikolojik durumu önem taşımaktadır. Bu ameliyat sonrasında iyileşme sürecinde kişinin sabırlı olması gerekir. Hastanın bu ameliyattan beklentisi doktoru tarafından iyi değerlendirilmeli, ameliyat sonucunda elde dilebilecek sonuçlar hakkında detaylı bilgiler hastaya aktarılmalıdır. Mükemmelliyetçi olanlar, beklentileri yüksek olanlar burun estetiği için uygun adaylar değildir. İyileşme dönemindeki sorunlar sabır gerektirdiğinden, bu bekleme sürecinde kişilerin mutsuz olması söz konusu olabilir. Kişilerin ayrıntılara takılması, detayları çok kafasına takması halinde, ameliyat öncesinde psikiyatr yardımı alması gerektiği gibi, ameliyattan sonrada aynı desteği kendisine sağlaması gerekir.
Burun estetiği sonrasında, koku alma kaybı yaşanır mı?
Bu sorun çok nadir olsa da, burun estetiği sonrasında yaşanabilir. Ameliyattan sonra erken dönemde oluşan koku alamama sorunu, burun fonksiyonunun bozulmasıyla karıştırılmamalıdır. Bu erken dönemde oluşan mukoza ödemi ile burun tıkanıklığı nedeniyle yaşanan koku alamama problemidir. Bu sorun geçici bir süre hissedilir.
Burun estetiği sonrasında gülüş bozulur mu?
Ameliyat sonrasında erken dönemde burun çevresinde ve dudaklarda olan şişlikler nedeniyle, hastalar gülüşlerinin değiştiğini belirtebilirler. Fakat iyileşme sürecinin devamında bu sorun düzelmeye başlar. Çünkü burun estetiği kişinin gülüşünün değiştirmez. Sadece daha pozitif, uyumlu bir yüz görünümü elde edilmesini sağlar.
Burun estetiğinde başarı nasıl belirlenir?
Hastaya bağlı olan değiştirilemez etkenler yani yaş, anatomik yapı, yaranın iyileşmesinde vücudun vermiş olduğu reaksiyon başarıyı etkileyebilir. Burun cildinde incelik, kıkırdak yapısındaki kalınlık, yüz hatlarının orantılı olması gibi etkenlerde başarı oranı yükselirken, kalın ve yağlı cilt, ince kıkırdaklar, orantısız ve asimetrik olmayan yüz yapısı gibi nedenlerde başarı oranı düşer. Ayrıca ameliyat öncesinde iyi bir planlamanın yapılması, iyileşme sürecinde gereken özenin gösterilmesi başarıyı olumlu etkileyen faktörlerdir. Başarılı bir burun estetiğinden bahsedebilmek için, güzel görünen fakat ameliyat edildiği fark edilmeyen, solunum sorunu bulunmayan doğal bir görünüm veren burun yapısı idealdir. Bu nedenle ameliyat öncesinde kişinin yüz analizi yapılarak, en iyi burun şekli oluşturulmalıdır.