Kalça estetiği nasıl yapılır?
Kalçalar memeler gibi kadın imgesini belirleyen bir yapıdır. Bazen kadınlar bunu memelerin formundan daha çok önemseyebilir. Bunun sebebi meme formunun dışarıdan farklı özellikte olan sutyenlerle gizlenmesinin mümkün olmasındandır. Bunun yanında kalçalar için böyle bir şansları bulunmadığı için, kalça estetiği yaptırıp buna çare bulabilirler. Kalça estetiği sırasında, örnek alınacak formların genellikle siyah ırka ait ya da Brezilyalı kalçası denen form gündeme gelir. Kadınlar çoğunlukla güzel kalçaları böyle tarif eder. Güzel bir kalça ortamda loş ışık altında vereceği yansımalarla kendini göstermektedir. Kalça çatalı ile bel kavisi birbiriyle uyumlu olarak oyulmuş, üçgen bir alanın bulunması, bu bölgenin iki tarafında gamzelerin olması, basenlerden kalça kubbesine doğru giden dar geçişin bulunması, kalça kubbesinin üst kısmının dışarıya çıkık olması kalçaları daha çekici hale getiren detaylardır.
Kalça formunun oluşturulması için çeşitli yollar kullanılabilir. Kalçalarda olan düzensiz yağ dağılımı nedeniyle bir sorun varsa, basık olması gerekli alanlara liposakşın uygulanır ve buradan çıkarılan yağlar çıkık olması istenen bölgelere enjekte edilebilir. Bazılarında liposakşın yapılacak kadar yeterli yağ olmayabilir. Bu durumda kalçalara özel hazırlanan protezlerden yararlanılabilir. Bu protezler meme protezleri gibi aynı özelliklere sahiptir. Onlardan tek farkı sadece sertlik derece ve şeklidir. Kalçaların arasından kesi yapıldığı için, hastalarda ameliyat izi herhangi bir sorun yaratmaz.
Kalça problemleri nelerdir?
Yağ dokusu: Kadınların kalça şekli belirleyen unsur yağ dokusunun miktarı ve dağılımı olmaktadır. Kalçada belirli bölgelerde yeterli yağ dağılımı olmazsa, kalçaların görünümü aşırı kaslı ve erkeksi yapıda olmaktadır. Bunun tam tersinde yani kalçalarda belirli bölgelerde yağlanma olursa, göze hoş gelmeyecek bir kalça şekli oluşur.
Cilt yapısı: Yağ dağılımı yeterli olmasına rağmen, cilt yapısının bozuk olması halinde selülit adı verilen sorun meydana gelir. Selülit cildin yüzeyinde portakal kabuğuna benzeyen ince girintili çıkıntılı şekildeki deformasyonlardır. Göze hoş gelmeyen bu sorun, kadınlar açısından sorun olmaktadır.
Yer çekimi: Yer çekimi doğal bir şekilde her şeyi aşağıya doğru çeker. Vücudun içinde kalçalarda bundan etkilenir. Yaşın ilerlemesi nedeniyle kalçalarda aşağı doğru sarkma oluşur. Bu normal olarak kalçaların görünümüne olumsuz etki eder. Kalçalarda olması gereken ideal görünüm yağ dağılımı istendiği şekilde olan, selülitleri bulunmayan ve yüksek duran bir yapı olmalıdır.
Kalça estetiği ameliyatları nasıl yapılmaktadır?
Kalça bölgesinde yapılması gerekecek pek çok işlem bulunur. Bunlar hastanın ihtiyacına göre birlikte ya da tek başına uygulanabilir.
Liposhaping: Kalça estetiğindeki en önemli unsur yağ dağılımının doğru olmasıdır. Bölgede yağ dengesinin değiştirilmesi kalçalarda ideal görünümü sağladığı gibi, daha yukarıda durmasına neden olur. Bunun için yağlar fazlalık olan yerlerden alınmalı, eksik yerlere dağıtılmalıdır. Bu işlemde yağın fazla olduğu bel, basen, poponun alt ve dış tarafından ince kanüller kullanılarak yağ alınır. Alınan yağ özel işlemden geçirilir ve yoğunlaştırılır. Ardından poponun üst tarafına verilir. Bununla bel çukurlaşarak, incelir ve basenler daralır. Poponun alt tarafında olan yığılma hafifler, hafifleme olduğunda popo yükselir. Yağ enjeksiyonuyla poponun üst kısmı dolgun, yuvarlak ve yüksek bir görünümde olur. Bu sadece bir saat sürer ve lokal anestezi ile yapılır.
Popo protezleri: Basık popoda, yeteri kadar yağ dokusu olmayan kişiler için silikon popo protezlerinden yararlanılabilir. Bunlar özel olarak kalçalar için tasarlanmıştır. Son yıllarda bunlar kas içine yerleştirilir. Bu özellikle kalça protezlerinden olan sorunları azaltan etkili bir uygulamadır. Kalçaların arasındaki oluktan küçük bir kesi açılarak yerleştirilen protezlerin ardından görünürde iz kalmaz.
Popo germe: Kişilerin aşırı kilo vermesinden sonra bacak cildi ve kalçalarda aşağıya doğru sarkma oluşur. İçi boşalmış ve bollaşmış olan cilt, karın germe sırasında bir kuşak gibi çıkarılır. Buna kuşak lipektomi denmektedir. Ameliyatın ardından çamaşırın içinde kalan çepeçevre iz kalır. Bununla bacak cildi ve kalçalar gergin hale gelir. Kalçanın alt tarafındaki bolluk durumunda, kalçanın alt tarafında kalacak izle gerçekleştirilen deri çıkarılması yapılabilir.
Dikiş askıları: İnce cildi olan, zayıf ve küçük popolu hastalarda zamanla meydana gelen küçük sarkmalara dikiş askıları kullanılabilir. Bu askılama işlemi için özel dikişler kullanılır ve üç ayda bir iki seans halinde yapılır. İlk seansta dikişler yapılarak, dokularla bütünleşmesi sağlanır. Diğer seansta askılama işlemi yapılır. Bunun etkisi zayıf olduğu için, kısa süreli etkisi olur.
Dolgu uygulamaları: Yağ enjeksiyonu yapılması için yeteri kadar yapı olmayan, poposu basık ve protez yapılmasını istemeyen kişilere hyalüronik asit dolgusu yapılabilir. Bu dolgular genellikle bir yıl kadar dayanır.