Kaş ekimi nasıl yapılır?
Kaş dökülmesinin sebepleri kesin olarak bilinmese de, çoğu insanın etkilendiği bir sorundur. Fazla miktarda etkenler buna sebep olsa da, en çok kaşlara şekil vermek için yapılan işlemler sırasında kaş köküne verilen zararlar nedeniyle kaş dökülmesi gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra saçkıran ve guatr gibi hastalıklarda kaş dökülmesine neden olabilir. Bu etkenlerden dökülen kaşlar kişilerde ciddi oranda görsel bir sorun haline gelebilir. Bu dökülmeler bir süre kalemle düzeltilebilir, ancak kaşların tam olarak dökülmesinden sonra bu şekilde düzeltme yapmak giderek zorlaşır. Yaralanmalar, yanık, hastalık gibi etkenlerden dökülen kaşlar için en uygun çözüm yolu kaş ekimi yapılmasıdır. Bu yöntemle hem tam kaş dökülmesi, hem de seyrek kaş dökülmesi düzeltilebilir. Bu işlem FUE yöntemi kullanılarak yapıldığında daha başarılı sonuçlar alınır. Kaş ekimi ense bölgesinde saçları olan ve kaşları dökülen herkese uygulanabilen bir işlemdir. Bu yöntemde kalıcı ve doğal olarak, kaşlar yeniden şekillendirilerek ekim yapılır.
Kaş ekimi nasıl yapılır?
Kaş bölgesi lokal anestezi ilaçlar kullanılıp uyuşturulur. Bu alanda lateral slit yardımıyla mikro kanallar açılır. Bu kanallara ense bölgesinden alınan saç kökleriyle tek tek ekim işlemi yapılır. Bu alana ekilen kökler 0,6-0,7 mm lik aletler yardımıyla alınır ve fazla bekletilmeden aynı çaptaki iğnelerle ciltte bir kesi yapılmadan ekilir. Bu aşamada kökler bekletilmeden uygulandığından, saç kökü ölümü olmaz. Ekim için kullanılan uçların ince olması işlemden sonra iz kalmasına engel olur. Kaşların şeklini ve köklerin ekim sıklığını kişinin kendi belirlemelidir. Yapılan işlemde önemsenmesi gereken köklerin tek tek ekilmesi ve köklerin ekim açısıdır. Kaş ekiminde saç kökleri 25-30 derecelik açılarla ekilmelidir. Bundan daha geniş olduğunda, kaşlar dik şekilde çıkacağından rahatsızlık verecektir. Bu yüzden kaş ekim işleminizi bu konuda uzman olan kişilerin yapmasında fayda vardır. Kaşlarda genellikle 300-600 arası kök ekildiğinde, olumlu neticeler alınır. Kaş ekiminde kullanılacak teknik kişide olan kaş kaybına, bunun nedenlerine göre değerlendirilir. Genellikle FUE yöntemi kullanıldığında başarılı sonuçlar alınır.
Kaş ekimi yapılarak düzeltilebilen sorunlar nedir?
- Ameliyat izi
- Yara izi
- Dikiş izi
Bu izlerin düzeltilmesinde çevredeki kaşların yoğunluğuna göre kaş ekimi yapılır ve izler kamufle edilir. İşlem tamamlanınca bu izler kaşların altında kalır ve görünmez.
Kaş ekiminde doğallık nasıl sağlanır?
Kişilerin istemiş olduğu kaş şekli daha önceki kaş şekline, saç yapısına ve kaşların kalınlığına uygun olmalıdır. Saçları gür ve sık olan birisi için çok ince bir kaş modeli uygun olmaz. Aynı şekilde seyrek saçı olan birisine kalın bir kaş modeli uygulamak uygun olmaz. Bu yüzden doğallığı sağlamak için her detay değerlendirilmeli ve kaş ekimi yapılmalıdır. Doktorla beraber kaş sıklığı, kaş çizgisi ve kalınlığı değerlendirilip, uygun olacak kaş modeli tercih edilmelidir.
Kaş ekimi yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?
Yapılan işlem sonrasında kaşlara ekilen saç kökleri ense bölümünden alındığından, bunların her hafta kısaltılması gerekir. Çünkü enseden alınıp olduğu gibi ekilen bu kökler saç gibi uzayacaktır.