Lahana diyeti nasıl yapılır?
Lahana diyeti yaparak vücudunuzda bulunan fazla yağları hızlı bir biçimde yakabilirsiniz. Bu sebeple haftada 5-8 kg arası zayıflama olanağına sahip olabilirsiniz. ABD Minneapolis Mayo Klinik tarafından hazırlanan diyet programı, vücudun zararlı toksinlerden arınmasına ve sağlıklı olmanızı sağlayacaktır. Aşırı kiloları bulunan kalp hastalarının ameliyattan önce hızlı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olmak için hazırlanmış olan bu diyet programı, zayıflamak isteyen kişiler tarafından da sıkça kullanılır. Diyetin amacı vücutta olan yağları yakmak olduğu için, diyet yapıldığı zaman alkol kullanılmamalıdır. Diyet bittikten sonra, ancak 24 saat sonra alkol alabilirsiniz. Diyet sırasında hastalıklarınız için kullandığınız ilaçlara devam edebilirsiniz.
Lahana diyeti yapılırken uyulması gereken kurallar nedir?
- Diyet sırasında tüketilen yağ yakıcı özelliği olan çorbayı ne kadar fazla yerseniz vereceğiniz kilo o kadar fazla olur.
- Diyet yapıldığı sürede önerilen gıdalar tüketilmelidir.
- Bir hafta içinde 6-7 kg verirseniz, diyete 2 gün ara vermelisiniz. Daha sonra yeniden başlayabilirsiniz.
- Diyeti yapmadığınız zaman çorbayı tüketmeyin.
- Diyet günlerinde önerilen gıdalar tüketilmelidir.
- Diyet süresince kendinizi fazla yormamalı ve vitamin takviyesi yapılmalıdır.
- Diyet çok uzun süre yapılmamalı ve çorbanın tavsiye edilen gıdalarla birlikte tüketilmesi gerekir.
- Vücudun protein ihtiyacı bulunduğundan, et yemeniz gereken günlerde bunu aksatmayın.
- Gazlı içeceklerden kaçınarak, bol miktarda su için.
- Sütü önerilen günde için. Çay ya da kahve içine karıştırarak tüketmeyin.
- Sebzelerin arasından lahana, brokoli ve ıspanak tercih edilebilir. Meyvelerden ise greyfurt faydalı olur.
- Diyeti isterseniz 3. gününde bitirebilirsiniz.
Lahana çorbasının yapımı
Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 6 tane büyük boy soğan
- 1-2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 demet maydanoz
- Az miktarda tuz ve karabiber
Yapımı
Çorba malzemelerini büyük bir tencerenin içine doğrayarak koyun. Üstünü örtecek kadar su ilave edin. Dilerseniz çorbayı düdüklü tencerenin içinde pişirebilirsiniz. İçine tuz ve karabiberi ilave edin. Çorbanın malzemeleri iyice yumuşayınca, robottan geçirip çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirin.
Lahana diyeti yemek listesi
1. Gün
Çorba ve meyve günü: Bu gün muz dışında her çeşit meyveyi yiyebilirsiniz. Fakat kalorisi yüksek olan kavun ve karpuz gibi meyveleri tercih etmeyin. Gün içinde çay ya da kahve içerken tatlandırıcı kullanmayın. İçine süt ve şeker ilave etmeyin. Hazırlanan çorbadan dilediğiniz kadar içebilirsiniz.
2. Gün
Çorba ve sebze günü: Bu gün çorbayla beraber sadece sebze yiyebilirsiniz. Haşlanmış, çiğ ya da konserve halinde sebzeleri yiyebilirsiniz. Bezelyeyi, mısırı ve kuru fasulyeyi yemeyin. Yapraklı sebzeleri daha fazla tercih edin. Akşam yemeği için fırında ya da haşlanmış biraz tereyağı ilave edilmiş patates yiyebilirsiniz. Bu gün meyve yememelisiniz.
3. Gün
Çorba, meyve ve sebze günü: Bu gün diğer günlerde olduğu gibi dilediğiniz sebze ve meyveyi tercih edebilirsiniz. Çorbayı acıktığınızda içebilirsiniz. 3 gün süreyle diyete uyduysanız, 2,5-3 kg arası vermiş olmalısınız.
4. Gün
Çorba, meyve ve sebze günü: Bu gün önceki günde olduğu gibi her türlü meyve ve sebze yenilebilir. Ayrıca günde 3 adet muz ve az yağlı süt tüketebilirsiniz. Vücudun gereksinimi olan proteini, kalsiyumu ve potasyumu almalısınız.
5. Gün
Domates, kırmızı et ve çorba günü: Günde 300-600 gram sığır eti yiyebilirsiniz. Domatesi dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Vücudunuzda olan ürik asidin temizlenebilmesi için su içmelisiniz. Bu gün çorbadan sadece bir defa için.
6. Gün
Kırmızı et, çorba ve yeşil yapraklı sebze günü: Bu günde patates dışında istediğiniz sebzeyi ve kırmızı eti yiyebilirsiniz. Çorbayı içebilirsiniz.
7. Gün
Meyve suyu, kepekli pirinç, sebze ve çorba günü: Bu gün içtiğiniz meyve sularının tatlandırılmamış olması gerekir. Kepekli pirinç ve çorbayı karıştırarak içebilirsiniz. Bu günün sonunda diyete uyduysanız, yaklaşık olarak 4,5-8 kg arasında kilo vermiş olmalısınız.