Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?
Ülkemizin yetiştirdiği büyük siyasal kimliklerden biri Olan Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 tarihinde Şarkışla’nın Elmalı köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Halis annesinin adı ise Fidan’dı. Eğitim hayatına Şarkışla’da başlayan Yazıcıoğlu ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Üniversite öğrenimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesini okuyarak tamamladı. Eşi Güler hanım ile üniversitede tanışan Yazıcıoğlu’nun iki çocuğu bulunmaktadır.
Muhsin Yazıcıoğlu, 1968 yılında cemiyetçilik çalışmalarına başlamış olup Şarkışla’da örgütlenen Genç Ülkücüler Hareketi’ne katılmıştır. Daha bu dönemlerde Türkiye’nin siyasi hayatında kendisine yer bulacağını ispatlamaya başlamıştır.1972 yılında üniversite eğitimi için geldiği Ankara’da Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başlamıştır. Muhsin Yazıcıoğlu bu dönemde Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Yazıcıoğlu, Ülkücü Gençlik Derneği’ 1978 yılında kurarak kurucu genel başkanı olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu dönemin önemli olaylarından Bahçelievler ve Kahramanmaraş katliamlarıyla suçlanmış fakat suçsuzluğu anlaşılınca serbest bırakılmıştır. 1980 sonrası Muhsin Yazıcıoğlu yapılan yargılamalarda neticesinde beş yılı hücrede olmak üzere toplam yedi buçuk yıl hapishanede yattı ve suçsuzluğu anlaşılınca serbest kaldı.
Musin Yazıcıoğlu, yedi buçuk yıl süren cezaevi hayatından sonra, cezaevinde bulunan ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulmuş olan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yapmıştır. 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) giren Muhsin Yazıcıoğlu bu partide Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yerien getirdi. 20 Ekim 1991 yılında Milletvekili Genel Seçimlerinde, Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP), Refah Partisi (RP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas’tan milletvekili seçilme başarısını gösterdi.
MÇP ile fikirlerinin uyuşmadığını ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu 7 Temmuz 1992 yılında bu partiden 5 arkadaşı ile birlikte ayrıldı. Bu arkadaşları ile birlikte Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu. Ölene kadar da bu görevini sürdürdü.
24 Aralık 1995 yılında ülkemizde yapılan erken genel seçimler neticesinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya girmeyi başaran Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996 yılında ANAP’tan istifa ederek, yeniden BBP’ye döndü. Yapılan bütün kurultaylarda hep yeniden partinin genel başkanlığına seçildi. Bu yüzdendir ki Muhsin Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi ile özdeşleşmiş olan bir liderdir. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde Sivas’tan bağımsız milletvekili olarak TBMM’ye girdi ve seçimlerden önce bırakmak zorunda olduğu BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.
Bütün bir ömrünü siyasete adayan Muhsin Yazıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere yola çıkmış olup içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Helikopter düştükten bir süre sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisini aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu ifade etmiş olup helikopterde bulunanlardan yalnızca BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ’ın inleme sesini duyduğunu, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ve ne de pilot Kaya İstektepe’den ses gelmediğini, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ise göremediğini belirtmişti.
Ancak hala gizemini koruyan bu kaza, gündemi meşgul etmeye devam etmektedir. Helikopterin enkazına ancak 48 saat sonra ulaşılabilmiştir. Bu durum kafalarda bir çok soru işaretine sebep olmuştur. Yazıcıoğlu bu kazayla Allah’ın rahmetine kavuşmuştur.