Mutlaka uygulanması gereken SEO kuralları neler?
SEO konusu bazı kişilere çok komplike bir yapı olarak gelebilir. Ama işin içerisine girildiği zaman hiç de zor bir durum yoktur. Site içi ve site dışı SEO taktikleriyle sitenizin Google üzerinde daha fazla görünür olmasını sağlamak, gelişmiş SEO taktiklerini uygulamak zorundasınız demek değildir. Basit SEO taktikleri sayesinde zamansal yönden uzun olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Uygulayacağınız basit taktikler zamansal açıdan uzun vadede sonuç verecek olsa da, kafanızı karmaşık gelen SEO taktikleriyle meşgul etmiş olmazsınız. O zaman yapmanız gerekenleri hemen yazalım.
- En önemli olanı, sitenizin sürekli güncellemek. Eğer bunu yapmazsanız, en gelişmiş SEO taktiklerinin de bir yararı olmaz. Sürekli güncellenen site, her zaman Google gözünde artı bir değere sahip olur.
- Yapabiliyorsanız, makaleleriniz içerisinde anahtar kelime optimizasyonu yapın. Bu zamansal bir çalışma ifade edeceğinden yapamayabilirsiniz. Yazacağınız konuya uygun anahtar kelimeyi araştırmak ve bunu makale içerisinden anlam bütünlüğünü bozmadan kullanmak, ilgi istiyor.
- Resimlerinizi boyutlandırma zahmetine girin. Alt etiketlerini de mutlaka ekleyin. Böylece Google görsellerden de trafik almanızın yolunu açarsınız.
- Gelelim sosyal medyaya. Sürekli güncellenen sitelerden referans almak her zaman iyi olur. Sitenizin bu nedenle fan sayfası olmalı. Makalelerinizi buralarda paylaşmalısınız. Arkadaşlarınızdan da gerekirse paylaşmalarını isteyin. Ne kadar çok paylaşılan bilgi, o kadar çok Google nezdinde saygın bilgi anlamına gelir.
- Sayfanızın açılış hızını optimize edin. Bu teknik gibi görünse de önemli bir kriter haline geldi. Kullanacağınız eklentilerle de kolay bir şekilde yapılabiliyor. Önerimiz W3 total cache eklentisi. Eklentiyi ve eklentiye ait ayarları da Google üzerinde aratmak suretiyle bulabilirsiniz.
- Long tail seo dediğimiz spesifik anahtar kelimeleri seçmeniz, Google üzerinden trafik almanızı da kolaylaştırır. Makalelerinizde anahtar kelime optimizasyonunu bu taktiğe göre yapın. Yani genel değil uzun anlamlı kelimeleri seçin. Mesela ayakkabılar değil de, kışlık deri ayakkabılar şeklinde spesifik kelimeleri hedefleyin.