Sinüzit bitkisel tedavisi nasıl olur?
Sinüzit rahatsızlığının bitkisel tedavisi ile hastalar kendilerini rahatlatabilir, bu sorunun etkisini azaltabilir. Yüzde olan sinüslerin iltihaplanması sebebiyle oluşan sinüzit, genellikle tehlikeli bir sorun olmasa da, kronik hale gelirse hastalar için riski oluşturabilir. Akut halde olan sinüzit tıbbi ilaçlarla ve evde alınacak tedbirler ile kolay uygulanacak bitkisel tedavilerle kontrol altında tutulabilir. Ancak rahatsızlık ihmal edilirse kronikleşir, sinüslerin enfeksiyonu olan bu sorun sinüslerin beyin ve gözlere yakın olması nedeniyle ve sinüslerden akan mukus yüzünden akciğerlerle de ilgili olan oldukça ciddi rahatsızlıkların oluşmasında etkili olabilir. Bu nedenle sinüzit akut halde olduğunda mutlaka tedavi edilmeli, gereken tedbirler alınmalıdır. Bunun tedavisi için doğal tedavi yollarını tercih etmek isteyenler için bazı önerilerimiz olacak.
Sinüzit bitkisel tedavi yolları nelerdir?
Oldukça fazla sayıda hastalık için tavsiye edilen soğan ve sarımsak, vücut için doğal antibiyotik etkisi gösterir. Bunların arasında sarımsağın etkisi soğandan daha yüksektir. Bu konuda uzmanlar her gün bir tane bile sarımsağın çiğnenmesinin sağlık açısından faydalı olduğunu her zaman dile getirirler. Bu nedenle bir enfeksiyon hastalığı olan sinüzit içinde hastalara doğal bir çare olacaktır. Bunu dikkate alarak sinüzit bitkisel tedavisi için soğan ve sarımsağa hak ettiği şekilde fazla yer verin.
Bunların dışında okaliptüs sinüzit tedavisinde oldukça yararlı bitkilerden birisidir. Bu şifalı bitkinin kullanımı sabah ve akşam burun içerisine iki defa okaliptüs yağının sürülmesi biçiminde ya da nane yağı ile okaliptüs yağını karıştırıp, başın üst kısmının ovulması şeklinde olmalıdır.
Sinüzit ağrısına papatya bitkisel kürü kullanımı
Üç çorba kaşığı doğal kır papatyasını bir tencerede yarım litre suyla beraber kaynatın. Bunu tencerede kaynadığı zaman buhar banyosu şeklinde kullanacaksınız. Başınızın üzerini havluyla örtüp, burnunuzla suyun buharını nefesiniz yardımıyla içinize çekin. Bu şekilde nefes almaya 4-5 dakika devam edin ve yarım saat kadar mola verin. Bundan sonra yine aynı şekilde 4-5 dakika kadar tekrar buharı soluyun. Bu tedaviye diğer günlerde yine devam edebilirsiniz. Bu şekilde papatya ile hazırladığınız bitkisel uygulamaya burun akıntısı geldiği zaman üç gün ara verin. Çünkü papatya kürünün sinüzit tamamen kuruyuncaya kadar yapılması gerekmektedir. Eğer kür yarım bırakılırsa, sinüzit rahatsızlığınız yeniden tekrarlayabilir.
Sinüzit için soğan çorbası kürü
Sinüzit rahatsızlığı olan hastalar düzenli şekilde her gün bu çorbayı tüketebilir. Belli bir süre devam edilirse, çorba doğal şifa kaynağı olduğunu gösterecektir. Bu şifalı çorbayı hazırlamanız için sizlere gerekli olacak malzemelerde;
- 4-5 adet orta boy kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1-1,5 litre sıcak su
Soğan çorbası yapılışı: Soğan ve sarımsakları oldukça ince piyazlık şekilde doğrayın. Daha sonra bir tencerede zeytinyağıyla beraber bunları kısık ateşte kavurun. İçerisine sıcak suyu ilave edin ve kaynatın. Bu sırada nişastayı eritip çorbanın içerisine ilave edin. Bu durumda çorbayı iki dakika kadar kaynatın. Üstüne en son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve ocağın altını kapatın. Bu çorbayı daha önce de dediğimiz gibi, her gün içmeye dikkat edin. Sinüzit enfeksiyon hastalığı olduğu için, soğanın antibiyotik etkisini sizlerde hissedeceksiniz. Aynı zamanda soğan çorbası bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacak.