Sis farları nasıl kullanılmalı?
Araç sahipleri gerek duymadıkları için sis farlarını kullanmadıkları gibi, çoğu zaman da sadece gösteriş olması açısından bu farları açarlar. Oysa araçlardaki sis farları son derece kritik rolü olan ve kesinlik doğru şekilde kullanılması gereken bir sistemdir. Çoğu sürücünün sisli havalarda yaptığı yanlış; sis farların tek başına kullanmaktadır. Nemli ya da nemsiz tüm sisli hava şartların sis farları, normal farlar ile baraber kullanılmalıdır. Böylece hem sürücünün sisli havadaki görüş mesafesi artar hem de karşıdan gelen araçlarının sürücüyü fark etmesi daha kolay hale gelir.
Sis farları tasarım olarak ışığı yoğun huzmeler halinde kullanarak aracın ön kısmındaki yolun, belirgin hale gelmesini sağlar. Sisli havalarda sisin daha ince olduğu yer en alt bölüm olduğundan, araçların tamamında sis farları alt kısımda yer alır. Ayrıca sis farlarının yolu daha iyi görebilmek için kullanılması da oldukça yanlış bir harekettir. Çünkü sis farları tasarım olarak ileriyi göstermek için değil, aracın yakın mesafesini aydınlatmak için yapılmıştır. Sis farları ışığı kısa farlara göre çok daha yoğun bir şekilde kullanır ve sadece aracın yakın mesafesinin sisli ortamda aydınlatılmasını sağlar.
Sis farlarının aksine normal farlar aracın birkaç metre önünden itibaren aydınlatmaya başlarken, sis farları doğrudan aracın tam önünü aydınlatmaktadır. Bir başka değişle sis farlarının normal havada yakılması, aracın daha iyi görülmesini sağlamamaktadır. Ayrıca sisin çok yoğun olduğu ve görüş mesafesinin 5 metrenin dahi altına düştüğü hava şartlarında, sis farlarının görüş mesafesini arttıramaması da yaygın olarak yaşanmaktadır. Bu tür durumlar sis farında bir sorun olduğu düşünülmemelidir çünkü çok yoğun sislerde aracın ileriyi aydınlatamaması normaldir. Bu tür durumlarda yapılması gereken, mümkün olan en kısa sürede uygun bir yer bulunarak aracın sis dağılıncaya kadar park edilmesidir.