Su çiçeği nasıl bulaşır?
Hayatta şüphesiz en önemli şey sağlıktır. Sağlık olmadan diğer şeylerin pek bir anlamı kalmıyor. Birçok kişi de bu görüşe sahiptir. Her ne kadar yediklerimize, içtiklerimize, kullandığımız şeylerin temizliğine dikkat etsek de elimizde olmayan nedenlerden dolayı hastalık bulaşabiliyor. Bunlardan biride neredeyse herkesin geçirmiş olduğu su çiçeği adı verilen hastalık.
Su çiçeği hastalığı kişiye bulaştıktan en az 10 gün sonra etkisini göstermektedir. Deride içi sıvı dolu kırmızı pıtırcıklar oluşmaktadır. Genellikle göğüs bölgesinde daha fazla pıtırcık oluşur. Bu pıtırcıkları patlatmamakta fayda var, patlatıldığı zaman iz bırakabilir. Çok kaşıntı yaparlar, kaşınmaması için ilaçlar vardır. Kaşıyıp patlatmamaya dikkat edilmesi gerekiyor. Su çiçeği olan birinden direkt temas veya hava yoluyla bulaşabilmektedir. Bu yüzden Su Çiçeği olan kişinin kullandığı çarşafı, yastığı, çatalı, bıçağı, bardağı ve bunun gibi diğer eşyaları iyice yıkamadan kullanmamaya dikkat edilmelidir. Bir defa bu hastalığı geçirenlere tekrardan bulaşmamaktadır. Aynı evde yaşayan iki kardeşten biri hasta olduğunda diğeri de çok büyük ihtimalle hastalığa yakalanır.
Özellikle hamilelerin bu hastalığa çok dikkat etmesi gerekmektedir. Hamileliğin ilk üç ayında bu hastalığa yakalanan hamileler erken ya da ölü doğum yapmaktadır. Çok basit bir hastalık olsa da böyle büyük sonuçlara yol açabilmektedir. Önemli diğer bir konu ise Su Çiçeği hastalığına yakalanmış, ateşi yükselmiş bir çocuğa kesinlikle Aspirin verilmemelidir. Ateş düşürücü şurup verilebilir ancak Aspirin verilirse komaya kadar gidebilen ciddi sorunlar doğabilir.