Zayıflama haplarının tehlikeleri nelerdir?
Zayıflama hapları, sentetik ve bitkisel olarak ikiye ayrılmaktadır. Lakin bitkisel olduğunu iddia eden birçok ilaç, sağlık bakanlığı tarafından içerisinde etken madde bulunduğu ve sağlığa zararlı olduğu gerekçesi ile yasaklanmaktadır. Zayıflama hapları, beyine etki yolu ile, mideye tokluk hissi vererek, bir takım hormonal değişikliklere sebep olarak veya sindirim sisteminde bağırsaklara gelen besinin yağ, karbonhidrat emilimini engelleyerek kilo kaybını amaçlayarak tasarlanıp üretilmektedir.
Zayıflama haplarını kullanmadan önce endokrinoloji ve diyet uzmanları görev paylaşımı yaparak, hastanın zayıflama haplarını kullanıp, kullanamayacağını göz etmektedir. Yüksek tansiyon, hamilelik, hormonal dengesizlikler hastanın zayıflama hapı kullanımında büyük risk taşımaktadır. Trioid problemi yaşayan fakat farkındalığında olmayan bireyin, zayıflama hapı kullanması ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Bilinçsiz ve doktor gözetimi dışında kullanılan zayıflama hapları bireyin kendi yaşamı ile oynadığı bir kumardır. Organ yetmezliği, koma, insülin salgılanımında dengesizlik gibi ağır sonuçlar doğurabilen zayıflama hapları özellikle aktarlardan, el altından, internet sitelerinden alınan bitkisel kökenli olduğu iddia edilen haplar, yüksek oranda tehlike içermektedir.
Doktor kontrolü ile dozajı ayarlanan amacına uygun kullanılan ve diyet eşliğinde alınan hap, kilo kontrolünde yardımcı olabilmektedir. Aylık düzenli olarak alınan kan tahlilleri ile hastanın durumu değerlendirilerek devamlılığına veya bırakılmasına karar verilmektedir. Psikiyatri ilaçları kullanan bireylerin, sentetik bazlı zayıflama hapı kullanması da ilaçların birbirleri ile olan etkileşimleri sonucunda tehlikeli olabilmektedir. Zayıflama haplarını, doktor kontrolünde ve muhakkak ki, bandrolü bulunmasına dikkat ederek eczanelerden temin etmelisiniz.